Ingredienten: 1 Kilo hamlap 8 grote uien 1 boulionblokje rundvlees 6 laurier blaadjes 8 kruidnagels 1 teentje (s) knoflook 1 klein blikje tomaten puree 20 Gram bloem 1 naar smaak peper 50 Gram eventueel meer margarine 2 hachee kruidenmixOptionele ingredienten:
1 scheut rode wijn |
Bereiding:
Pel de uien en snij die door de helft. Snij vervolgens de uien in halve ringen. Snij het vlees in blokjes. Doe de margarine in de pan en laat dit smelten Braad het vlees in kleine porties in een hapjespan aan, zodat zich een korstje vormt. Als je te veel vlees te gelijk in de pan doet dan gaat het vlees koken inplaats van bakken. Haal het vlees als het mooi bruin is uit de pan en doe de uien er in. Pers het teentje knoflook uit of snij de knoflook heel fijn en doe die er bij. Doe er eventueel extra margarine in. Als de uien licht gekleurd zijn doe je het vlees er bij. Doe er water bij totdat het vlees en de uien net onder water staan. Voeg de laurier blaadjes,kruidnagels,bouilion blokje, tomaten puree, en het zakje kruidenmix toe. Doe er eventueel een scheutje rode wijn doorheen. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes door sudderen wel af en toe omroeren. Als het vlees goed zacht is geworden dan roeren we er bloem doorheen. Zo veel als nodig is om de saus te binden. Laat dit nog circa 5 minuten door sudderen maar wel roeren. |