Ingredienten: 3 blik bruine bonen 1 Kilo boeren soepgroenten 2 kruidenbuiltje 4 boulionblokje rundvlees 1 Kilo hamlap 200 Gram speklap 4 laurier blaadjes 4 kruidnagels 2 rookworst 1 Snufje (s) zout 1 Snufje (s) peper 50 Gram margarineOptionele ingredienten:
1 klein blikje tomaten puree |
Bereiding:
Pel en snipper de uien.
Doe margarine in de pan en fruit de uien aan.
Blus af met 2 liter water.
Doe het vlees, de speklap, de kruidenbuiltjes de bouilionblokjes, de kruidnagels en de laurierblaadjes er in en breng het aan de kook.
Doe er eventueel tomaten puree bij.
Als het kookt dan het gas lager draaien en langzaam laten sudderen.
Haal na circa 15 minuten het vlees en de speklap er uit.
Snij het vlees in kleine blokjes en doe de helft weer in de pan.
Snij de speklap in kleine blokjes en zet dit samen met een helft vlees even weg.
Doe er 2 blikken bruine bonen bij en 500 gram soepgroenten.
Breng dit aan de kook en laat het circa 30 minuten op laag gas sudderen.
Pureer alles met de staafmixer.
Doe de rest van het vlees, de speklap,en de soepgroenten er bij.
Snij de rookworsten in plakjes en doe die er bij in.
Breng dit aan de kook en laat het door sudderen
op een laag pitje totdat het vlees goed gaar is.
Breng de soep verder op smaak met peper en zout. |