Ingredienten: 2 Eetlepel (s) slaolie 1 grote ui 1 teentje (s) knoflook 1 Kop melk 4 Eetlepel (s) Pindakaas 2 Theelepel (s) sambal 1 Eetlepel (s) ketjap 1 Snufje (s) zout 1 Theelepel (s) suikerOptionele ingredienten:
20 Gram margarine |
Bereiding:
Pel de ui en snipper die heel fijn.
Zet een steelpan op het vuur en doe de olie er in.
Als je geen olie hebt kan je margarine gebruiken.
Doe de ui in de pan samen met een uitgeperst teentje knoflook en bak de ui lichtbruin van kleur.
Haal de pan van het vuur en doe de melk er in daarna de pindakaas.
Roer dit door tot het een glad geheel is.
Voeg nu de sambal, ketjap, zout en suiker toe en roer het weer goed door.
Zet de pan weer op het vuur en breng het onder voortdurend roeren weer aan de kook.
Als de saus te dun is kan je hem langzaam onder voortdurend roeren door laten koken.
Je kan ook een beetje pindakaas er in doen.
Als de saus te dik is kan je hem verdunnen met melk of water.
|