Ingredienten: 1 grote ui 60 Gram margarine 3 x karbonade schouder 1 teentje (s) knoflook 1 x zout 1 x peper 4 Theelepel (s) ketjap 200 Milliliter ketchupOptionele ingredienten:
200 Gram champions
40 Gram tomaten puree |
Bereiding:
Snij de ui door de midden en pel deze.
Snij de ui vervolgens in halve ringen.
Doe zout en peper aan beide kanten van de karbonade en wrijf dit een beetje in het vlees.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Smelt de margarine in een koeken pan.
Giet een beetje van de gesmolten margarine in een oven schaal.
Zodat de bodem ingevet is.
Leg nu de karbonade's in de overschaal naast elkaar.
Zet de koekenpan weer op het vuur en doe de ui er in.
Pers het knoflook teentje uit en doe die er bij in.
Bak de ui totdat die goed glazig is geworden.
Strooi er een flinke scheut paprika poeder over heen en doe er 4 eetlepels ketjap bij in.
Doe er nu 200 mililiter tomaten ketchup bij in en breng dit al roerend aan de kook.
Laat het ongeveer een minuut al roerend door koken.
Giet nu de saus in de ovenschaal over de karbonade heen.
Doe de deksel op de ovenschaal en zet hem in de oven en laat hem ongeveer 35 tot 45 minuten in de oven staan.
Dan de schaal uit de oven halen en het vlees 10 minuten tot rust laten komen alvorens op te dienen.
Als afwisseling kan je ook champions met de ui meebakken.
Je kan ook een blikje tomaten puree gebruiken in plaats van tomaten ketchup.
Zelf geef ik de voorkeur aan ketchup omdat dit wat dunner is waardoor de smaak beter in de karbonade trekt.
Zelf gebruik ik de schouder karbonade maar het is ook lekker met ribkarbonade.
|