Ingredienten: 1 Kilo aardappel 100 Milliliter slaolie 2 teentje (s) knoflook 1 scheutje ketjap 1 snufje peper 1 snufje laurier gemalen 100 Gram margarineOptionele ingredienten:
1 laurier blaadjes |
Bereiding:
Maak eerst de marinade. Neem 100 mililiter olie en doe daar bij 2 uitgeperste knoflookteentjes, de gemalen laurier of het laurierblaadje, de ketjap, en de peper. Laat dit minimaal 30 minuten op smaak komen.
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bak ze ongeveer 10 minuten in de margarine. Bakken in margarine geeft een andere smaak dan bakken in de olie. Je kan de aardappelen ook frituren voor een andere smaak. Bak of frituur de aardappelen tot ze beetgaar zijn. Vet een ovenschaal in met margarine. Leg hierin een laag gebakken aardappelen. Besprenkel dit met de marinade. Leg er weer een laag aardappelen over en besprenkel dit ook met de marinade. Ga zo door tot alle aardappelen er in liggen. Doe een deksel op de schaal en laat het geheel circa 10 minuten doorverwarmen in een voorverwarmde oven van 200 graden. |