appel pepersaus (
Voeg toe aan boodschappenlijst ) :
1 boulionblokje rundvlees 50 Gram margarine 1 stengel bleekselderij 1 wortel 200 Gram boeren soepgroenten 10 peper korrels 2 appel (s) 100 Milliliter slagroom 1 zout |
Bereiding:
Pak 400 mililiter water en los daarin 1 bouilionblokje op. Deze bouilion heb je straks nodig. Verwarm 40 gram boter in de pan en fruit hierin de wortel en de bleekselderij of de soepgroenten. Schenk de wijn er bij en laat dit tot de helft inkoken. Voeg 300 mililiter bouilion en 5 gekeusde peperkorrels ( in plaats van peperkorrels kan je ook gemalen peper gebruiken) toe. Laat het geheel circa 5 minuten doorkoken. Zeef de saus. De groenten kan je eventueel gebruiken om soep van te maken. Je kan de saus ook pureeren om een vollere saus te krijgen. Snij de appels in kleine blokjes en snipper de ui. Doe een klontje boter in de pan en doe hier bij 100 mililiter bouilion fruit hier in de appel en de ui circa 10 minuten. Purreer dit in een blender of met de staafmixer. Voeg de slagroom en eventueel een scheutje appelsap toe. Voeg 5 hele peperkorrels toe en breng het zo nodig op smaak met wat zout. Doe de saus in een ovenschaal en leg hierin het vlees. Laat het geheel in een voorverwarmde oven van 200 graden even doorwarmen.
|